Saturday, June 22, 2019

1tahun4bulan


Keisha dah pandai,

salam, cium tangan,
high five,
pandai babai,
menari sikit2 sebab malu2 kucing,
sebut daddy (teytey / daaadii),
sebut abang (abaaaa),

perkembangan lain,
perenggan lain sebab hehehe,
menconteng, mewarna,
selerakkan mainan, baju yg dah dilipat,
suka tekan2 button kat tv & kipas,
angkut kasut & sandal mummy,
letak mainan2 dia yg comel dalam beg kerja mummy,

umur macam ni,
Keisha dah pandai tiru apa kita buat.
Kita mengelap, dia mengelap dengan tisu juga,
Kita lambai2 panggil dia, dia pun pandai tiru, ahaa terkejut mummy,
So avoid marah kanak2 pada usia macam ni,
Dah mula curious dengan benda2 di sekeliling dia,
If berselerak pun rumah, kemas balik after dia tidur.
Tak pun repeat perbuatan seperti masukkan semula
permainan dia dalam bakul, lama2 dia biasa dengan apa kita buat.

Entry pujuk hati jap. Hehe.

Bai.

No comments: