Wednesday, July 29, 2015

Kundasang Part 3

Assalamualaikum,

Selepas saya dan encik M jalan-jalan sekitar Kundasang dan Ranau, kami singgah di Ladang Teh yang terletak kira-kira 20km dari Pekan Ranau. Tak perlu risau, sebab sepanjang jalan dari Ranau, dah sedia dah poster Sabah Tea Farm, dari situ kita akan tahu berapa jarak pemanduan dari Ranau.

Bila dah sampai, akan nampak signboard ni pula (;


Hari tu masa masuk, takde bayaran masuk dikenakan. Hehe (:


Tahu minum teh je selama ni, kali ni first time tengok daun teh :P


 Kat sini pun ada buat pelbagai aktiviti contohnya lawatan sambil belajar.

Encik M jalan-jalan melawat kawasan :P
Bahagian belakang tu kilang pemprosesan teh (:



Ladang teh (:


Sebelum kami balik, sempat lagi beli teh, macam-macam jenis produk teh ada.
Fav saya dan encik M, teh mix with geranium. Wangi dan rasa sirap camtu :)





Next time nak pergi sini lagi, nak beli tea w/ geranium :D

Sayonara tea farm


 (:


No comments: